Acasa Proiecte Proiect ANTREPRENORIAT - Solutie durabila pentru ocupare
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Proiect ANTREPRENORIAT - Solutie durabila pentru ocupare PDF Imprimare Email
Scris de Robert Mazilu   
Miercuri, 07 Februarie 2018 11:13

Proiect ANTREPRENORIAT - Solutie durabila pentru ocupare

 

Anunt recrutare grup tinta

Proiect “ANTREPRENORIAT - Solutie durabila pentru ocupare”

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea va informeaza ca a inceput recrutarea pentru a doua grupa a cursului GRATUIT de Competente antreprenoriale organizat in cadrul proiectului cu titlulANTREPRENORIAT – Solutie durabila pentru ocupare”, cod SMIS2014+ 105344, implementat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea, in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati si Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta in perioada 16.01.2018 – 15.01.2021.

In cadrul acestor cursuri, participantii vor fi instruiti cu privire la initierea si dezvoltarea unei afaceri printr-un management eficient. Instruirea se va finaliza cu intocmirea unui plan de afaceri, iar cele mai bune planuri de afaceri, selectate de o comisie specializata, vor primi o finantare nerambursabila in valoare de 30.000 euro fiecare.

Proiectul, a carui valoare este de 13.132.649,21 lei, este co-finantat de UNIUNEA EUROPEANA din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 (valoarea co-finantarii UE este de 11.162.751,83 lei).

Obiectivul general al proiectului consta in dezvoltarea antreprenoriatului prin imbunatatirea competentelor si abilitatilor antreprenoriale si sprijinirea infiintarii si dezvoltarii de noi firme, ca oportunitate pentru dezvoltare regionala si cresterea gradului de ocupare in Regiunea Sud-Est.

Incadrul acestui proiect se va promova antreprenoriatul si se asigura suport, inclusiv financiar, pentru infiin?area de 60 noi firme nonagricole competitive in mediul economic urban, initiate de persoane competente in domeniul antreprenorial, care vor oferi solutii pentru valorificarea for?ei de munca locale si regionale.

Rezultatele proiectului sunt:

-       crearea si administrarea unui website al proiectului

-       campanie de promovare a antreprenoriatului din perspectiva durabilitatii, egalitatii de sanse, inovarii sociale

-       organizarea a 6 seminarii cu tema “Valorificarea superioara a resurselor locale prin dezvoltarea antreprenoriatului”

-       retea de colaborare pentru sustinerea grupului tinta si oricaror alte persoane interesate privind infiintarea si dezvoltarea antreprenoriatului

-       360 persoane care vor dobandi competente antreprenoriale si vor elabora planuri de afaceri

-       60 firme nou create avand ca sprijin ajutorul din schema de minimis acordat

-       120 persoane angajate in firmele nou create

Grupul tinta este format din 60 de persoane, impartite in 4 grupe (15 persoane/grupa). Fiecare grupa va parcurge materia predata pe parcursul a 90 ore (aproximativ 4 ore/zi, pe parcursul a 2 luni). A doua grupa a cursului de Competente antreprenoriale va incepe pe data de 23 aprilie 2018. Urmatoarele grupe sunt programate pentru lunile iunie si august 2018.

Cursurile se vor desfasura in Focsani, la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea din Focsani, str. Cuza Voda nr. 14.

Criteriile de selectie a participantilor la cursuri sunt:

  • Sa faca parte din grup tinta eligibil (someri, persoane inactive, persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca);
  • Sa aiba resedinta sau domiciliul in mediul rural sau urban din Regiunea Sud Est;
  • Sa nu faca parte din categoria tinerilor NEETs (care nu urmeaza nici o forma de invatamant si nici nu au un loc de munca) cu varsta intre 16-24 ani;
  • Sa doreasca sa infiinteze o afacere in mediul urban;
  • Sa fie de acord cu prelucrarea datelor personale;
  • Sa isi exprime disponibilitatea pentru participarea la activitatile proiectului;
  • Sa aiba un nivel de educatie care sa-i permita accesul la programul de formare, respectiv studii medii;
  • Sa nu fi primit in ultimii 2 ani fiscali incheiati, cumulate cu anul fiscal curent implementarii proiectului, sprijin financiar prin ajutor de stat si ajutor minimis mai mare de 200.000 Euro.

Inscrierea se face pe principiul primul venit, primul servit, prin completarea unui formular disponibil la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea din Focsani, str. Cuza Voda nr. 14.

Data limita de inscriere este 05.04.2018pentru a doua grupa de curs. Pentru informatii legate de inscrierea la urmatoarele grupe, urmariti site-ul beneficiarului www.ccia-vrancea.ro.

Mai multe informatii puteti obtine la tel. 0237/213.210, 0763/291.394, e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , persoana de contact Paula Popa – Expert identificare, selectie si gestionare grup tinta.

 

 

 

click pentru descarcare anunt recrutare.

Ultima actualizare în Miercuri, 07 Martie 2018 09:02
 
Copyright © 2018 Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.
 
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5